0 850 259 12 00
info@tmuhasebe.com

Vergi Levhası Gib İnternet Sitesinden Nasıl Alınacak?

 

Bilindiği üzere 2010 ve takip eden yıllara ait VERGİ LEVHASI (Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesinde 01/30-HAZİRAN tarihleri arasında alınacaktır. (VUK 408 sayılı Genel Tebliğ) Barkodlu olarak alınan vergi levhaları mükellefin iş yerlerinde bulunacaktır. (Yeteri kadar çoğaltılarak Merkez, Şube, Fabrika ve diğer yerlerde bulundurulacaktır.) 2010 yılına ilişkin olarak bu tebliğ yayımlanmadan önce sizin veya Vergi Dairesince onaylanan vergi levhaları geçerli olmayacaktır.

Bundan böyle Vergi Levhalarının bildirimi vergi dairesine yapılmayacaktır.

Vergi Levhalarını GİB İnternet sitesinden aşağıda belirttiğimiz yolu izleyerek alabilirsiniz.

 

·         GİB’ nın www.gib.gov.tr adresine giriş yapınız.

·         İnternet Vergi Dairesi seçeneğini tıklayınız.

·         GİRİŞ butona basınız. (Bu buton takvimin üstündedir)

·         E-beyanname gönderdiğiniz ve size ait olan kullanıcı kodu, parola ve şifrenizi yazarak giriş butonuna basınız. (Vergi Dairesinden şifre alan müşteriniz varsa; müşteriniz kendi kullanıcı kodu, parola ve şifresini girecektir.)

·         Giriş yapıldıktan sonra gelen sayfadaki SORGULAMA butonuna basınız. VERGİ LEVHASI BİLGİLERİ seçeneğini tıklayınız.

·         Gelir Vergisi Mükellefleri için, Mükellef Vergi Kimlik Numarası ve TC Kimlik Numarasını birlikte giriniz. (Adi ortaklıkta, kollektif şirket ortaklığında her ortak için ayrı ayrı giriniz)

·         Kurumlar Vergisi Mükellefleri için (Anonim Şirket - Limited Şirket) Şirketin Vergi Kimlik Numarası (Hesap Numarası) girilecektir. Kurumlar Vergisi mükellefleri için TC Kimlik numarası bölümü boş bırakılacaktır.

·         Vergi Levhasını oluşturunuz. İstediğiniz rengi seçerek yeterli sayıda son üç yıla ilişkin barkodlu VERGİ LEVHASINI bastırınız. Gereğinde daha sonra kullanmak üzere kopyasını bilgisayarınızda saklamanızı öneriyoruz.

 

 

Vergi Levhaları konusunda daha detaylı bilgileri 408 Sayılı VUK Genel tebliğinden edinebilirsiniz.